14 Temmuz 2008

MEKİK OYASI KOLYE & KÜPE / TATTED NECKLACE & EARRING

Mekik yapmasını bilenler günümüzde gittikçe azalmakta. Ülkemizde de, diğer ülkelere oranla oldukça nadir olarak yapılıyor. Umuyorum biz de onlar gibi farkedip yok olmaktan kurtarırız bu sanatı çok geç olmadan. Mekik takılar tüy gibi hafif ama çok şık ve zarifler.

People who know tatting decrease day by day. I hope we somehow save this handicraft before it is too late. Tatted jewellery is light as a feather but very chic and elegant.

İşte mekik oyasından yapılmış takılar / Jewellery made by tatting ::
PhotobucketPhotobucket

En iyi mekik oyalarının Fransa ve İngiltere'de yapıldığı söyleniyor.
Photobucket

İnternette bir kaç bayanın mekik öğrenmek istediğini ama öğrenmek için kaynak bulamadığını söylediğine şahit oldum. Ben de bu işi bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum. Bu yazımı okuyan ve bu işi bilenler varsa aranızda burdan mesaj verelim. Kurs açarsanız hem kendiniz kazanırsınız hem de biz öğrenmiş oluruz. Türkiye'de bunun kursunu veren fazla kimse yok. Halk eğitim merkezlerine almak istediğiniz kursu belirtip toplu başvurunca kurs açıyorlar.

Burada bu güzel eserleri paylaşıyorum çünkü ülkemizde yapıldığını görmek istiyorum. Zaten bir gün ben de öğrenip yapmaya kararlıyım.
PhotobucketPhotobucket
kolye / necklace, küpe / earrings
Thanks to the author of the tatting jewellery in the pictures who is Martanta and her gallery is: http://maranta.livenet.pl/bizuteria_frywolitkowa/index.html

5 yorum:

Adsız dedi ki...

emeğinize sağlık bende çok seviyorum mekik oaysından elişlerini fakat malesef bilmiyorum daha doğrusu hiç denemedim ilerde mekiğimi çıkarıp deneme yanılma yöntemiyle öğreneceğim :)) diğer elişlerinde yaptığım gibi dediğiniz gibi keşke öğrenebileceğimiz bir kursu olsaydı
her zaman görüşmek dileğiyle sevgiler

Dmazes dedi ki...

DMAZE __tebrikler hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık başarılarınızın devamını diliyorum

Adsız dedi ki...

Merhaba,o kadar güzel olmuş ki,mekiğin bu farklı bir alanda kullanılabileceğini hiç düşünmemiştim.

angelicquiet dedi ki...

esra hanımın dediği gibi ben de iyi tanımadığımız mekik oyasının takı yapımında kullanıldığını ilk gördüğümde hayranlıkla bakakalmıştım. Bu yüzden modelleri toplayıp arşivimi bu blogta sunmaya karar verdim.

Amparito dedi ki...

Hola amiga!!! que preciosidades de joyas que muestras en tu blog, son preciosas, yo también intentaré relizarlos. Mchas gracias por compartir. un saludo.